Câteva gânduri

Totul este energie în jurul nostru și energia este informație. Avem o oportunitate uimitoare de a trăi în această minunată perioadă de schimbări care se întâmplă pe planeta Pământ. Secolul în care trăim este secolul informațiilor. În paragrafele următoare voi prezenta câteva modalități de a evolua spiritual și de a beneficia de aceste noi energii care sunt acum pe Pământ. Informațiile pe care le voi expune au fost experimentate de mine, altfel nu aș putea să le prezint.

Fiecare concept, percepție, are un interval de dimensiuni peste care este util. Luați, de exemplu, modelul că Pământul este plat. Ați putea argumenta că acesta este un model rău, deoarece s-a stabilit destul de bine că Pământul este de fapt rotund. Dar, atunci când se pune bazele unei case, modelul de pământ plat este suficient de precis încât să poată fi utilizat în mod fiabil. Astăzi ne confruntăm cu provocarea schimbării paradigmelor înțelegerii noastre despre realitate. Simțul realității noastre, înțelegerea conștiinței și percepția despre noi înșine și-a atins limitele și, în plus, trebuie să facem o schimbare. Trebuie să lăsăm în urmă modelul „Pământului plat” (s-a dovedit util de ceva vreme) și să ne extindem conștiința și percepția despre realitate.

Pentru început voi face o introducere în noțiunile de spiritualitate. În primul rând, „Ceea ce este sus este și jos”, aceasta este legea corespondenței pe care o auzim atât de des. Energia poate fi ordonată prin gânduri. Există această lume invizibilă care creează totul în lumea fizică. Spiritul este mai aproape de abstract, de știința exactă, deoarece în esență este abstract. Iată o viziune pe care nu o întâlnești prea des, deși este atât de simplă și elementară. De-a lungul istoriei a existat acest conflict între religie și știință, din cauza unei percepții limitate și restrânse asupra realității, iar Spiritul a fost tratat de latura umanistă a societății. Dar Spiritul este, în esență, abstract și ar fi mai firesc ca știința exactă să se ocupe de aceasta, iar aici mă refer cu preponderență la informatică, matematică, fizică, chimie, etc. Topul științei în prezent este informatica – aș sublinia că este o meta-știință, deoarece cu ea putem aborda diverse domenii precum matematica, chimia, fizica ș.a. Informatica oferă chintesența gândirii abstracte în știință.

Când spun Spiritualitate, mă refer la spiritualitatea universală pură, simplă și civilizată, care s-ar putea aplica oriunde pe planetă, globală, independentă de context, care ar putea fi aplicată de cetățeanul universal. Este vorba despre acea spiritualitate pură despre care au vorbit marii profesori spirituali: Iisus, Buddha, Mahatma Gandhi ș.a. Metodele și principiile pe care le voi descrie sunt mai apropiate de civilizația europeană și americană, deși integrează lecții spirituale din cultura orientală. Acest tip de spiritualitate pe care o voi descrie poate fi aplicat în viața noastră de zi cu zi.

Gândirea și principiile informatice au fost special concepute pentru rezolvarea problemelor. Un algoritm este un set de pași (instrucțiuni) pentru rezolvarea unei anumite sarcini. În același mod, pentru a învăța o lecție spirituală trebuie să urmezi un set de pași. Modul în care urmezi acești pași este alegerea ta. Majoritatea oamenilor urmează acest set de pași într-un mod iterativ, pas cu pas, instrucțiune după instrucțiune. Acesta este cel mai simplu și banal mod de a urma o cale spirituală. La dispoziția noastră sunt o mulțime de paradigme pentru învățarea spirituală. De exemplu: paradigma determinată de evenimente sau paradigma determinată de teste și multe altele. Sunt disponibile o multitudine de modele, soluții și așa mai departe. Este libertate totală. Trebuie să fii suficient de inteligent pentru a le cunoaște și a le aplica în viața ta de zi cu zi, iar acestea îți vor accelera exponențial evoluția spirituală. Universul respectă principiile informaticii. Karma este un program software. Karma funcționează cu o buclă „cât timp”. Cât timp nu ai învățat lecția ta spirituală trebuie să repeti experiența. Mulți oameni sunt în aceeași buclă întreaga lor viață. Pentru a ieși din buclă, trebuie să fii treaz și să intri în acțiune. Karma este, de asemenea, asincronă.

În ceea ce privește spațiul, dacă reușești să ieși din cochilie, vei vedea cât spațiu există. Este un ocean de spațiu, este un vast ocean infinit de spațiu. Îți vei schimba drastic percepția despre realitate. Cel mai bun mod în care pot descrie sunt 2 cuvinte „aer” și „răcoare”. Spațiul este eter. Eterul are memorie și aici este reședința câmpului Akasha. Spațiul ne interconectează pe toți. Un atom este de 99.9999999999996% spatiu gol. Contactul dintre obiecte se face prin câmpuri electromagnetice. Atomii noștri nu se ating niciodată. Se numește fricțiune. Obiectele din jurul nostru nu sunt solide, Einstein a dovedit că soliditatea este doar energie condensată. Totul este energie așa cum am mai spus. Mintea și percepția noastră fac ca lucrurile din jurul nostru să fie solide, în realitate ele nu sunt.

Dacă vrem să înaintăm ca umanitate, trebuie să fim conștienți de conștiința colectivă. Afirmam că spațiul ne leagă pe toți. Ei bine, da. Suntem interconectați. Suntem conectați prin spațiu la nivelul chakrei inimii (chakra a 4-a) și astfel creează un circuit. Întreaga lume este o mare rețea wireless. Mediul în care emite această rețea wireless este conștiința. Suntem la nivel uman emițătoare / receptoare ca un circuit peer-to-peer și, de asemenea, ca un graf. Vibrațiile sunt transmise prin spațiu. Spațiul este plin de informații, de conștiință. După cum am spus, un atom este de 99.9999999999996% spațiu gol. Informația și potențialul de energie este în ceea ce numim vid. În spațiu există întreg spectrul electromagnetic, lumina vizibilă fiind doar o cantitate mică din acesta. Putem experimenta întregul spectru electromagnetic cu mintea, conștiința și sufletul nostru. Dar cu corpurile noastre putem experimenta doar lumina vizibilă.

Deci, pe o scară logaritmică a frecvenței, lumina vizibilă este de 2,3% din întregul spectru electromagnetic, în timp ce pe o scară liniară este de 0,0035%.

Cu toții suntem unul, și unul suntem toți, în ambele moduri. Există această zicală pe care înțelepții noștri ne-au lăsat-o „Dacă un singur om este pierdut, întregul univers este pierdut” – aș spune multiversul.

Ei bine, dragostea și conștiința sunt fluide. Iar acest circuit pe care îl descriu funcționează ca principiul vaselor comunicante. Deci, pentru ca acest circuit să funcționeze și fluidul să curgă liber în el, trebuie să aplicăm dragostea. Primul din circuit pe cine ar trebui să iubești ești tu însuți. Iubeste-te. Atunci ai putea să-i iubești pe ceilalți. Cum poți să iubești pe alții dacă nici măcar nu te iubești pe tine însuți? Când vei reuși să te iubești pe tine însuți, vei putea să-ți răspândești dragostea în jurul celor din circuit. V-aș recomanda să evoluați în a 4-a dimensiune pentru a putea iubi autentic. Acest circuit funcționează sub termenul „legi ale iubirii” pe care îl auzim atât de des dacă ești familiarizat într-un fel cu spiritualitatea. Iisus a folosit acest termen pentru învățăturile sale.

Legile iubirii funcționează astfel în circuit: un membru al acestui graf (deoarece în cele din urmă rețeaua wireless este un graf) ar trebui să aplice dragostea membrilor săi (nodurile acestui graf) din acest circuit. Dacă energia este blocată, ea poate fi deblocată cu iertare. Aceasta este ceea ce face iertarea, deblochează o relație (muchie din graf) și lasă iubirea să curgă din nou liber în circuit. Dacă aveți un dușman ar trebui să răspundeți cu dragoste („întoarcerea obrazului” este o metaforă și înseamnă pur și simplu să răspundeți cu dragoste) și în acest fel îl veți face să intre în circuitul iubirii. Un membru al acestui graf nu trebuie să fie violent sau agresiv. Nu spun că ar trebui să-și reprime violența, deoarece natura noastră este violentă. El ar trebui să-și transforme agresivitatea pentru a avea puterea de a răspunde cu dragoste. Se numește agresivitate pasivă. Dacă practicați această tehnică veți putea răspunde cu dragoste „dușmanilor” voștri. Un membru (nod) al acestui graf pentru a-și menține relațiile (muchiile) ar trebui să fie bun, prietenos și amabil, deoarece acestea sunt expresii ale iubirii și ale unei persoane civilizate.

Dragostea civilizează. Atunci de ce ne-a spus Iisus să ne iubim aproapele? De ce nu ne-a spus să iubim orice persoană? Răspunsul îl găsim în existența acestui graf (circuit) și în interconexiunile dintre noi. Nu puteți să săriți membrii grupului și să încercați să iubiţi o altă persoană care nu este direct conectată la dvs. Este o risipă de energie. Matematic nu o poți face, dragostea ta trebuie să se manifeste cu plenitudine față de nodurile aflate la distanța de nivel 1. Iubește-ți aproapele este un sfat spiritual foarte pragmatic. Nu-ți pierde dragostea. Poți să o faci dacă vrei, dar capacitatea ta de a iubi se va reduce până când vei deveni un vas gol.

„Trăiește aici și acum” este un alt sfat spiritual pragmatic. Nu te pierde în trecut sau în viitor. Trăiește aici și acum. Iubirea aproapelui este un sfat spiritual care ne spune să încetăm să pierdem iubirea, care este în prezent o cantitate limitată de energie și ar trebui să ne concentrăm aici și acum să ne iubim pe noi înșine și pe vecini. Dragostea la distanță nu funcționează. De ce nu iubim pe fiecare persoană pe care o vedem la TV sau pe site-urile de socializare? Pentru că va fi o risipă de resurse și energie. Capacitatea noastră de iubire, în prezent, este limitată. Deci nu trebuie să ne răspândim iubirea oriunde putem. Iubirea este valoroasă, ar trebui să o folosim cu înțelepciune. Iubeste-te si iubeste-ti aproapele. Iubiți fiecare persoană care vă este conectată în matricea voastră. Conștiința ta îți spune cine este direct conectat la tine în matricea ta. Ești capabil să îi vezi dacă închizi ochii, stai tăcut, calm și concentrează-te asupra lor.

Iubirea este subiectivă. Iubirea este subiectivă pentru că atunci când iubim ne creăm pe noi înșine în cealaltă ființă, deci dacă nu folosim și ne concentrăm această energie într-un mod corect către persoana care o merită cu adevărat putem crea monștri.

Subliniez faptul că ar trebui să fim conștienți tot timpul, astfel vom fi capabili să iubim cu înțelepciune. Când suntem conștienți, puterea iubirii se amplifică deoarece se concentrează asupra celeilalte ființe. Iubirea este calitativă nu cantitativă. Luați în considerare că dragostea e ca un cerc. În geometria sacră avem cercul „floarea vieții”. Iubirea este „floarea vieții”. Este perfectă așa cum este. Nu trebuie să adăugați mai mult sau mai puțin, ci trebuie să fie așa cum este. Avem această confuzie când spunem că iubim atât de mult o persoană. Ne referim de fapt că „dragostea mea pentru tine este atât de calitativă”. Ca o analogie, atunci când iubim o persoană cu cea mai înaltă calitate, cercul devine alb, atunci când nu iubim persoana cercul devine negru. Între acele extreme de „alb” și „negru” există întreaga gamă de culori pe care le putem experimenta „roșu”, „albastru”, „verde” și așa mai departe. Dragostea nu este cantitativă, este calitativă și de regulă noi am confundat-o cu privire la asta.

Carl Gustav Jung a vorbit despre inconștientul colectiv. Cunoscând aceste legături și relații între oameni, un individ poate deveni conștient de conștiința colectivă. Nu o vom mai numi inconștientul colectiv, ci conștientul colectiv. În felul acesta, o ființă poate dezvolta inteligența colectivă: cum să se comporte într-un grup, care este rolul ei, cum să-și valorizeze relațiile și așa mai departe. Dacă cei mai mulți dintre noi suntem conștienți de aceste conexiuni, nu vom mai putea fi împărțiți atât de ușor. Un grup ar fi de nepătruns. Inteligența unui individ este valoroasă, dar inteligența unui grup, a unei comunități și a maselor este și mai valoroasă. Voi discuta în continuare despre elevarea conștiinței umanității ca colectivitate.

Nikola Tesla – „Dacă doriți să găsiți secretele universului, gândiți în termeni de energie, frecvență și vibrații.”

Pentru a eleva conștiința colectivă trebuie să înțelegem că toți suntem interconectați în rețeaua wireless. În final, rețeaua wireless este un graf și funcționează așa cum am descris. Trebuie să fim conștienți de conștiința colectivă. Există 3 legi și principii universale pe care trebuie să le respectăm și să ne concentrăm pentru a eleva conștiința colectivă. Celelalte legi sunt opționale și ar putea fi un bonus în acest context, dar aceste 3 legi sunt suficiente pentru a eleva. Aceste trei legi sunt: karma, legea atracției și legea vibrațiilor / rezonanței.

Cum funcționează asta ? O ființă face acțiuni pozitive (karma) și atrage mai multe evenimente pozitive în viața sa (legea atracției), astfel rezonează și vibrează cu oameni cu vibrații pozitive. Asta e. Este simplu. Dar această ființă trebuie să fie conștientă de aceste legi pentru a face ca tehnica să se realizeze eficient. Această ființă ar fi putut-o face în viața sa înainte, dar fără să fie conștientă. Adevărata putere a tehnicii s-a pierdut fără a fi conștient. Cheia este să fii conștient de asta. Această tehnică puternică crește exponențial și accelerează vibrațiile colectivului. Imaginează-ți dacă oamenii cu care te întâlnești sunt conștienți de această tehnică – vor duce vibrația către altcineva și un alt loc, faptele bune (acțiuni pozitive) se vor răspândi și mai repede. Când spun că o persoană face acțiuni pozitive, vreau să spun că aceste acțiuni sunt concentrate, la început, spre sine nu către ceilalți. În primul rând, această persoană trebuie să aibă grijă de ea însăși. Această persoană ar trebui să uite o clipă de ceilalți și să se concentreze doar asupra sa. În felul acesta ea va crește. Acțiunile pozitive și faptele mari față de ceilalți ar trebui să fie concentrate în jurul celorlalți mai târziu. Cum ar putea o persoană să aibă grijă de ceilalți dacă nu este în măsură să aibă grijă de sine?

Ce ne face internetul? Care sunt efectele lui? Internetul este un instrument care se manifestă în realitatea virtuală și ne modelează mintea colectivă. Realitatea virtuală este realitate, până la urmă, pentru că dacă nu ar fi realitate, ea nu ar exista. Imaginația este realitate, pe același principiu, dacă nu ar fi realitate nu ar exista. Ce ne fac site-urile sociale? Luăm de exemplu Facebook – modelează imaginea despre noi înșine, dar uneori răspândește imagini false despre noi înșine. Facebook este un site social civilizat și pozitiv, este în mâinile noastre cum îl folosim și ce informații alegem să răspândim. Un indiciu ar fi faptul că atunci când răspândim informații pe orice forum sau site social trebuie să fim conștienți de aceste conexiuni. Pentru a răspândi informații pozitive în public, trebuie să o facem în lumină, respectând standardele unei societăți cu adevărat civilizate.

Acesta este motivul pentru care Nikola Tesla a afirmat că trebuie să privim universul în termeni de energie, frecvență, vibrație.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s