Câteva gânduri legate de prezent

Nu am întotdeauna inspirație la scris. Uneori scriu bine. Alteori rău. Îmi propun să continui orice ar fi.

Amintirile sunt ca o urmă lăsată de vinul vărsat pe pământ. Stau o perioadă scurtă, apoi forma se pierde. Felul în care ne amintim unele lucruri nu reflectă cel mai bine realitatea, modul cum s-au întâmplat exact lucrurile.

Am ținut neapărat să public pilda neghinei pe blog pentru că ea reflectă cel mai bine ce se întâmplă în lume astăzi. În lume este prezent haosul. Hazardul. Noi trăim hazardul. Grâul este amestecat cu neghina. Sunt și oamenii lui Dumnezeu cât și oamenii Vrăjmașului. Și așa va fi până la sfârșitul timpurilor când se va alege grâul de neghină. De aceea condiția noastră este specială ca oameni. Vom trece prin foc în această lume. Ne vom purifica și ne vom recăpăta condiția. Cine are răbdare până la capăt acela se va mântui. Poziția pe care o vom recăpăta va fi una specială. „Nu știți oare că noi vom judeca pe îngeri?” spune apostolul Pavel. Modul sinuos de a se mântui, inițiatic, plin de suferință al omului dă privilegiul de a judeca pe îngeri. Omul va trece de la starea sa crudă la cea coaptă, matură. Iisus spune că la prima venire a sa ne-a vorbit ca unor copii. La a doua venire ne va vorbi ca unor adulți.

Ca să nu divaghez prea mult, am să trec direct la subiect. Occidentul se umple de ateism. Bisericile din occident sunt goale. Neghina prinde și ea rod. La Forumul Economic al Lumii din 2018, cel la care România nu a fost invitată (și s-a făcut mare scandal din acest motiv aici în România) s-a vorbit deschis despre faptul că Religia este depășită, oricare ar fi ea, și că tehnologia ne va mântui. Acest discurs de „emancipare” este foarte îngust. Occidentul se lasă sedus de tehnologie. Mâine, poimâine, vor propune cipul ca metodă salvatoare. Sunt informatician și culmea, nu fac apologia tehnologiei. Ba din contră consider că aceasta ne limitează. Tehnologia nu este o extensie a noastră deși în viitorul apropiat ni se propune varianta trans-umanistă, omul hibrid îmbinat cu inteligența artificială.

În literatura de specialitate sunt nenumărate profeții care avertizează că omul se va lăsa sedus de tehnologie, va uita de sufletul său, se va însingura, se va degrada fără precedent. Toate semnele sunt acolo. Mă rog, cei care nu au citit multe nu au de unde să știe.

Creștinii sunt întorși împotriva ateilor și invers. Nu judec ateii. Dar modul lor combativ de a-mi suprima libertatea de credință mă face să avertizez: acest război de credință este de mult premeditat. Creștinii stau ca mielușeii așteptând să fie încălecați de către atei. În fiecare zi pe la o emisiune/eveniment din Occident aceștia sunt batjocoriți. Acest trend va veni și în România. Cine nu înțelege ce se întâmplă să citească scrisoarea Faimosului Francmason Albert Pike expusă la British Museum. Tot acest război este orchestrat „pentru a prinde 2 iepuri dintr-un foc” – vorbele lui Albert Pike.

Cam atât am avut de spus pe astăzi. Aceasta e pastila de azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s