Mintea și Trupul

Mintea și corpul se oglindesc una în alta. „Ceea ce este sus este jos, și ceea ce este jos este sus”. S-ar putea să avem tendința de a gândi că mintea ne folosește doar creierul. De cele mai multe ori, așa este. Dar mintea foloseste si restul corpului. Pentru a putea face anumite funcții (la nivel spiritual), mintea folosește restul corpului. De exemplu, pentru a putea discerne în mod clar, o persoană ar trebui să aibă un ficat sănătos. Pentru relații bune cu prietenii și partenerii ar avea nevoie de rinichi sănătoși. Pentru a fi capabil să aibă curaj, încredere de sine, un bun contact cu ceilalți, o persoană ar avea nevoie de plămâni sănătoși.

Comportamentul și personalitatea noastră spirituală sunt strâns legate de corpul nostru.

Cunoscând acest lucru, ne putem concentra pe efectuarea de exerciții fizice bune și menținerea sănătății corpului pentru a îmbunătăți și comportamentul nostru spiritual.

Pe de altă parte, deoarece această legătură există între trup și spirit, un adevărat spirit puternic are o mare putere în mușchii săi. Nu va avea nevoie de exerciții prea multe pentru a da lovitura fatală unui om care merge zilnic la sesiuni de antrenament, dar își neglijează viața spirituală.

Creierul este un computer biologic. Se compune din mai multe părți. Creierul este compus din 2 emisfere (stânga, dreapta), un corpus callosus care menține legătura dintre aceste două emisfere, neocortexul, creierul primitiv, trunchiul cerebral și glanda pineală.

Emisfera stângă se ocupă de energia masculină-solară (Yang), iar cea dreaptă se ocupă de energia feminină-lunară (Yin). Corpus callosul menține fluxul de informații dintre emisfere. În societatea noastră există puține „mașini”(informații) care trec pe autostrada dintre emisfere. Emisfera stângă gestionează partea dreaptă a corpului și emisfera dreaptă partea stângă a corpului.

Neocortexul – acesta este locul din care trebuie să provină toată judecata noastră. Pentru a fi cu adevărat integrați în lume și a fi civilizați, ar trebui să emitem gânduri și idei din neocortex. Este versiunea elevată și evoluată a creierului primitiv.

Creierul primitiv se ocupă de instinctele primitive. Instinctele de supraviețuire, frică, dominație asupra altora, posesivitate, agresivitate, instincte sexuale foarte puternice.

Trunchiul cerebral este important deoarece face legătura cu măduva spinării și, prin urmare, cu fluxul informațional în interiorul corpului. Luați act de faptul acesta atunci când efectuați exerciții fizice.

Glanda pineală face legătura cu lumea exterioară și astrală.

Corpul astral intră și iese din corp prin spatele capului la nivelul cefei.

Concentrarea și viziunea ochilor noștri sunt prelucrate de creierul nostru în spatele capului și între ochii noștri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s